Η δημιουργία της δικής σας ιστοσελίδας είναι μια σημαντική επένδυση χρόνου και χρήματος. Το web hosting είναι το πιο θεμελιώδες στοιχείο για να κάνετε τον ιστότοπο σας προσβάσιμο σε άλλους στο διαδίκτυο, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε την έρευνα σας και να βρείτε μια εταιρεία που να είναι αξιόπιστη και να προσφέρει όλα τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται ο ιστότοπος της επιχείρησής σας.

Η επιλογή ενός παρόχου φιλοξενίας είναι μια από τις πιο σημαντικές αποφάσεις που πρέπει να λάβετε κατά την έναρξη μιας επιχειρηματικής τοποθεσίας. Πολλοί παράγοντες επηρεάζουν αυτή την απόφαση, όπως η τιμή, οι ταχύτητες διακομιστή αναρτήσεων επισκεπτών, οι εγγυήσεις χρόνου λειτουργίας και η υποστήριξη πελατών.

Ωστόσο, πολλοί νέοι επιχειρηματίες δεν γνωρίζουν πολλά για τη φιλοξενία ιστοσελίδων ή πώς λειτουργεί. Σε αυτό το άρθρο, θα εξηγήσουμε τι είναι η φιλοξενία ιστοσελίδας και θα αναλύσουμε κάποια κοινή ορολογία, προκειμένου να σας βοηθήσουμε να αισθάνεστε σίγουροι για την επιλογή ενός παρόχου για την επιχείρησή σας!

Τι είναι η φιλοξενία ιστοσελίδας;

Η φιλοξενία ιστοσελίδας είναι η διαδικασία αποθήκευσης και εξυπηρέτησης περιεχομένου στον Ιστό. Αυτό περιλαμβάνει τα πάντα, από εικόνες, βίντεο και κείμενο έως αρχεία ήχου ή ακόμη και άλλους ιστότοπους που συνδέονται μεταξύ τους για να σχηματίσουν ένα δίκτυο.

Αυτή η διαδικασία είναι απαραίτητη γιατί, για να έχει πρόσβαση στο περιεχόμενο στον Ιστό, χρειάζεται διακομιστής. Εάν φιλοξενείτε τον δικό σας ιστότοπο, αυτό σημαίνει να νοικιάσετε ή να αγοράσετε χώρο σε έναν υπάρχοντα διακομιστή και να εγκαταστήσετε όλο το λογισμικό που απαιτείται για την εξυπηρέτηση του ιστότοπού σας. Αλλά αν δεν έχετε την τεχνική ικανότητα ή χρόνο για να το κάνετε αυτό, το καλύτερο στοίχημά σας είναι να βρείτε μια εταιρεία που θα σας παρέχει φιλοξενία ιστοσελίδων.

Ασφάλεια ιστοσελίδας

Ένας καλός οικοδεσπότης Ιστού θα διαθέτει χαρακτηριστικά ασφαλείας για να προστατεύει τον ιστότοπό σας από χάκερ και κακόβουλες επιθέσεις. Είναι επίσης σημαντικό ο οικοδεσπότης σας να δημιουργεί τακτικά αντίγραφα ασφαλείας όλων των δεδομένων, ώστε να μπορείτε να ανακτήσετε τα δεδομένα σας σε περίπτωση που οι διακομιστές πέφτουν ή παραβιαστούν.

Ταχύτητα

Το να έχετε έναν γρήγορο ιστότοπο είναι σημαντικό για τη βελτίωση του SEO και των ποσοστών μετατροπών σας. Ένας καλός οικοδεσπότης Ιστού θα παρέχει γρήγορη ταχύτητα ιστότοπου, καθώς και εργαλεία βελτιστοποίησης για να διασφαλιστεί ότι θα παραμείνει έτσι. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει την τοποθεσία του διακομιστή – όσο πιο κοντά βρίσκεται στο κοινό στόχο σας, τόσο πιο γρήγορη θα είναι η ταχύτητα φόρτωσης.

Υποστήριξη πελατών

Συχνά θα προκύψουν τεχνικά προβλήματα και το να μπορείς να έχεις κάποιον στην άλλη άκρη είναι ανεκτίμητο. Ένας εξαιρετικός οικοδεσπότης θα παρέχει 24/ωρη τηλεφωνική υποστήριξη ή συνομιλία, καθώς και ζωντανά διαδικτυακά σεμινάρια.

Χρόνος λειτουργίας

Οι ιστότοποι που συνεχώς πέφτουν μπορεί να προκαλέσουν πολύ άγχος και απώλεια παραγωγικότητας τόσο στον ιδιοκτήτη όσο και στους επισκέπτες του ιστότοπου. Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας παραμένει συνεχώς ανοιχτός, ώστε να μην χάσετε ποτέ πιθανά έσοδα λόγω διακοπής λειτουργίας. Ο οικοδεσπότης Ιστού σας θα πρέπει να εγγυάται τουλάχιστον 99,9% χρόνο λειτουργίας.

Επεκτασιμότητα

Είναι σημαντικό να εξετάσετε εάν ο οικοδεσπότης Ιστού σας μπορεί να φιλοξενήσει την επιχείρησή σας καθώς αναπτύσσεται. Θέλετε να μπορείτε να αναβαθμίσετε το πρόγραμμα φιλοξενίας σας μόλις αυξηθεί η επισκεψιμότητά σας χωρίς να χρειάζεται να αλλάξετε οικοδεσπότες Ιστού.

Η φιλοξενία ιστοσελίδας είναι ένα περίπλοκο θέμα που είναι δύσκολο να κατανοηθεί χωρίς κάποια έρευνα και εμπειρία. Οι συμβουλές σε αυτήν την ανάρτηση θα σας βοηθήσουν να λάβετε τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με τις ανάγκες φιλοξενίας ιστοσελίδων σας, αλλά είναι πάντα η καλύτερη πρακτική να συμβουλευτείτε έναν ειδικό πριν υπογράψετε οποιεσδήποτε συμφωνίες ή αγοράσετε οτιδήποτε.

Ο τύπος λύσης φιλοξενίας που θα χρειαστείτε εξαρτάται από τον τύπο του ιστότοπου που έχετε, τους πόρους που χρειάζεστε και την αναμενόμενη επισκεψιμότητα. Ακολουθούν ορισμένοι κύριοι τύποι φιλοξενίας ιστοσελίδας που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Κοινόχρηστη φιλοξενία

Αυτή είναι μια υπηρεσία όπου μοιράζεστε το χώρο του διακομιστή, το εύρος ζώνης και άλλους πόρους με πολλούς άλλους στον ίδιο οικοδεσπότη Ιστού. Είναι η πιο προσιτή επιλογή που είναι ιδανική για όσους μόλις ξεκινούν με τον πρώτο τους ιστότοπο ή blog, καθώς και για μικρές επιχειρήσεις που έχουν μόνο λίγους υπαλλήλους που εργάζονται σε ένα έργο τη φορά.

Εικονικός ιδιωτικός διακομιστής (VPS)

Αυτός ο τύπος προγράμματος λειτουργεί καλά για ιστότοπους που χρειάζονται περισσότερο έλεγχο και ισχύ από την κοινή φιλοξενία. Κάθε χρήστης λαμβάνει το δικό του αποκλειστικό τμήμα ενός κοινόχρηστου διακομιστή. Είναι πιο ακριβό από την κοινόχρηστη φιλοξενία, αλλά είναι πολύ πιο γρήγορο και πιο εύκολο να κλιμακωθεί όσον αφορά τις δυνατότητες και τα πρόσθετα.

Dedicated Server Hosting

Ιδανικό για ιδιοκτήτες μεγαλύτερων επιχειρήσεων ή εταιρείες με μεγάλη επισκεψιμότητα, αυτό το πρόγραμμα σάς επιτρέπει να έχετε έναν ολόκληρο διακομιστή αφιερωμένο αποκλειστικά για τον ιστότοπό σας. Είναι η πιο ακριβή επιλογή, αλλά σας δίνει τον απόλυτο έλεγχο της διαμόρφωσης του διακομιστή.

Cloud Hosting

Αποθηκεύει τα δεδομένα σας σε πολλούς εικονικούς διακομιστές, αντί για έναν μόνο φυσικό διακομιστή. Αυτό την καθιστά ασφαλέστερη επιλογή, επειδή εάν ένας από τους διακομιστές διακοπεί, θα εξακολουθείτε να έχετε πρόσβαση στα δεδομένα σας και δεν θα έχετε χρόνο διακοπής λειτουργίας.

Δείτε περισσότερα για web hosting:

SOFIA PAPASTAVROS

SOFIA PAPASTAVROS

Είμαι Ελληνίδα της Αμερικής που ζω στη Νέα Υόρκη και μου αρέσει η ελληνική γλώσσα και η αρθρογραφία.
Ποια-είναι-τα-καλύτερα-οικονομικά-Android-smartphone Previous post Ποια είναι τα καλύτερα οικονομικά Android smartphone;