21. Ιουλίου 2019

Πόσο αναγκαίο είναι ένα Digital Marketing Agency για τις Ελληνικές επιχειρήσεις;

27/02/20191min6460

Ο ρόλος ενός digital Marketing agency

Ποιος είναι λοιπόν ο ρόλος ενός digital agency; Πώς μπορεί να βοηθήσει την Ελληνική επιχειρηματικότητα; Ο στόχος ενός digital marketing agency είναι να μεταμορφώνει επιχειρήσεις χρησιμοποιώντας πιο σύγχρονες τεχνολογίες και τεχνικές ψηφιακού μάρκετινγκ. Ο σκοπός του είναι να προσφέρει λύσεις οι οποίες θα κάνω την επιχείρησή σας να ξεπεράσει τον ανταγωνισμό και να αυξηθούν οι πωλήσεις σας.

Οι υπηρεσίες που μπορεί να σας προσφέρει ένα τέτοιο agency περιλαμβάνουν την κατασκευή μιας ιστοσελίδας ή ενός e-shop. Εκτός από αυτό περιλαμβάνουν και την επιτυχημένη προώθηση τους στον κόσμο του διαδικτύου. Είναι πλέον φανερό, ότι το digital marketing, χρόνο με το χρόνο κερδίζει έδαφος σε σχέση με το παραδοσιακό μάρκετινγκ. Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη, κάθε νέα επιχείρηση να προσαρμοστεί σε αυτές τις αλλαγές. Έτσι θα επωφεληθεί από τις εξελίξεις της τεχνολογίας και τις νέες τεχνικές μάρκετινγκ. Στη συνέχεια του άρθρου θα δούμε αναλυτικά όλες τις υπηρεσίες που μπορεί να σας προσφέρει ένα digital marketing agency στην Αθήνα.

 

Κατασκευή ιστοσελίδων – Digital Agency

Η κατασκευή ιστοσελίδων από ένα Digital Agency, είναι μία βασική προϋπόθεση και η βάση για μια επιτυχημένη προώθηση στο διαδίκτυο. Μία μοντέρνα ιστοσελίδα πρέπει να περιλαμβάνει ένα πρωτότυπο design και περιεχόμενο, να είναι responsive σε όλες τις συσκευές και να έχει ως στόχο την άψογη λειτουργικότητα. Ο όρος responsive design, σημαίνει ότι η ιστοσελίδα μας πρέπει να έχει τη δυνατότητα να προσαρμόζεται του μέγεθος της συσκευής που χρησιμοποιεί ο κάθε χρήστης του διαδικτύου. Πρέπει λοιπόν να έχει τη δυνατότητα να προσφέρει μία άψογη λειτουργία πλοήγησης. Το περιεχόμενο είναι ένας ακόμα παράγοντας που πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση. Για να επιτύχουμε αργότερα μία υψηλή κατάταξη στη μηχανή αναζήτησης της Google πρέπει να είναι μοναδικό και να περιλαμβάνει όλους τους απαραίτητους κανόνες SEO. Παράλληλα, πρέπει να επικοινωνεί με σαφήνεια τις υπηρεσίες η προϊόντα της κάθε επιχείρησης.

Διαβάστε επίσης:  Καιρός – Έρχεται ψυχρή εισβολή με έντονα φαινόμενα

 

Κατασκευή E-shop

Ένα e-shop μπορεί να εκληφθεί ως η παρουσία του φυσικού καταστήματος μας στο διαδίκτυο. Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι για αυτόν τον λόγο ένα eshop πρέπει να περιλαμβάνει ένα προσεγμένο σχεδιασμό, να είναι λειτουργικό και αποδοτικό. Ένα τέτοιο ηλεκτρονικό κατάστημα μπορεί να αφορά υπηρεσίες χονδρικής αλλά και λιανικής. Επίσης πρέπει να περιλαμβάνει μία ασφαλή σύνδεση με τις τράπεζες της επιλογής σας για ηλεκτρονικές αγορές, ή ακόμα και σύνδεση με το PayPal. Σίγουρα πρέπει να δωθεί ιδιαίτερη έμφαση στο να υπάρχει συνοχή στην εικόνα του e-shop και του φυσικού σας καταστήματος. Έτσι, η επιχείρησή σας θα αποκτήσει μία συνολική, οπτική εταιρική ταυτότητα.

 

Digital Marketing Agency – τρόποι προώθησης

Μετά την κατασκευή μιας μοντέρνας και λειτουργικής ιστοσελίδας, προχωράμε στο επόμενο βήμα, την προώθηση. Στόχος είναι να προσεγγίσουμε και να φέρουμε επισκέπτες στην ιστοσελίδα μας και να τους μετατρέψουμε σε πελάτες. Οι τεχνικές που ένα Digital Agency χρησιμοποιεί για να επιτύχει αυτούς τους στόχους είναι οι ακόλουθοι.

Google Adwords

Ένας από τους βασικούς τρόπους προώθησης ιστοσελίδων είναι η διαφήμιση Google AdWords. Τα Google AdWords χωρίζονται σε search campaigns, display campaigns και remarketing campaigns.

Search campaigns

Όσον αφορά τα search campaigns, ο τρόπος λειτουργίας τους μοιάζει με αυτόν μιας δημοπρασίας. Στην αρχή δημιουργούμε διαφημιστικές καμπάνιες κειμένου, για διάφορες λέξεις κλειδιά τα οποία αναζητούν οι χρήστες. Οι διαφημίσεις αυτές προβάλλονται στην κορυφή των αποτελεσμάτων της Google την στιγμή που οι χρήστες αναζητούν τις υπηρεσίες μας. Η χρέωση γίνεται όταν κάποιος χρήστης τις κλικάρει και μπει στην ιστοσελίδα μας. Το κόστος του κλικ διαμορφώνεται σε σχέση με τις προσφορές που έχουν δοθεί από τους ανταγωνιστές μας. Το digital agency που θα αναλάβει την προώθηση σας Στα Google AdWords, θα κάνει όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις για το ανώτατο κόστος του κλικ αλλά και για την συνεχή βελτιστοποίηση και μείωση του.

Google display

Οι διαφημιστικές καμπάνιες Google display, είναι ένας ακόμα τρόπος να προσεγγίσουμε νέους πελάτες. Το digital marketing agency θα δημιουργήσει banners της επιχείρησής σας, τα οποία θα προβάλλει στο Google display network. Φυσικά, οι χρήστες που θα δουν τις διαφημίσεις σας έχουν επιλεχθεί προσεκτικά, δημιουργώντας εκ των προτέρων ένα στοχευμένο κοινό, με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που θέλουμε.

Διαβάστε επίσης:  ΠΩΣ μπορεί κάποιος να παραβιάσει τον λογαριασμό σας !

Remarketing

Οι καμπάνιες remarketing χρησιμοποιούν τα ίδια διαφημιστικά banners, με την διαφορά ότι οι διαφημίσεις σε αυτή την περίπτωση προβάλλονται σε χρήστες που έχουν ήδη επισκεφτεί το website σας στο παρελθόν. Αυτοί οι χρήστες του διαδικτύου έχουν ήδη δείξει ενδιαφέρον για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα σας, όμως όμως δεν προχώρησαν σε κάποια αγορά. Με αυτό τον τρόπο αυξάνουμε τις πιθανότητες να τους μετατρέψουμε σε πελάτες κάποια στιγμή στο μέλλον.

 

SEO από ένα Digital Marketing Agency

Το Search Engine Optimization ή αλλιώς SEO, είναι ίσως βραχυπρόθεσμα ο αποδοτικότερος τρόπος digital διαφημίσης. Από πολλούς, θεωρείται ως επένδυση για μία επιχείρηση αφού αποτελεί τον οικονομικότερο τρόπο προσέγγισης πελατών. Όταν ένα digital agency αναλαμβάνει το SEO μιας εταιρείας, έχει ως στόχο να την οδηγήσει στην κορυφή των οργανικών αποτελεσμάτων της Google. Σε αντίθεση με τα Google AdWords, τα οργανικά αποτελέσματα δεν έχουν καμία χρέωση ανά κλικ.

Έτσι λοιπόν για όσες περισσότερες λέξεις-κλειδιά εμφανίζεται η ιστοσελίδα της επιχείρησης μας στην πρώτη σελίδα, τόσο περισσότερο κόσμο οδηγούμε στο site μας. Αυξάνουμε συνεχώς τα έσοδα και ενισχύουμε το brand name μας, πράγμα το οποίο θα μας φέρει επιπλέον πωλήσεις στο μέλλον. Οι λέξεις-κλειδιά για τις οποίες μιλήσαμε, επιλέγονται προσεκτικά με βάση το μηνιαίο όγκο αναζήτησης, την σχετικότητα προς την επιχείρησή μας, αλλά και τον ανταγωνισμό. Αν η διαδικασία του SEO γίνει σωστά, τότε δίνεται η ευκαιρία στην εταιρεία μας να εμφανίζεται σε υποψήφιους πελάτες, όταν εκείνοι αναζητούν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας στην Google.

 

Διαχείριση Social Media από ένα Digital Agency

Η παραδοσιακή διαφήμιση έχει χάσει έδαφος λόγω της διαδραστικότητας την οποία προσφέρει το διαδίκτυο και ιδιαίτερα τα social media. Τα κοινωνικά δίκτυα είναι σίγουρα πλέον ένα αναπόσπαστο κομμάτι των χρηστών, αλλά και της στρατηγικής ανάπτυξης μιας επιχείρησης. Αποτελούν έναν συνδετικό κρίκο ανάμεσα στους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις. Δίνουν την ευκαιρία στις εταιρίες να αλληλεπιδράσουν με το κοινό τους και να δημιουργήσουν μία μακροχρόνια σχέση. Μέσα από μία επαγγελματική διαχείριση social media όπως το facebook και των υπόλοιπων κοινωνικών δικτύων επιτυγχάνουμε να ξεχωρίσουμε από τον ανταγωνισμό. Τα 4 κυριότερα στάδια αλληλεπίδρασης των χρηστών με τα κοινωνικά δίκτυα είναι τα εξής:

Διαβάστε επίσης:  Αχτσιόγλου: Αύξηση του κατώτατου μισθού το 2018

Interaction

Το interaction, με τους υπάρχοντες αλλά και τους πιθανούς πελάτες της εταιρείας μας ,το οποίο επιτυγχάνουμε με την δημοσίευση ενός κατάλληλου περιεχομένου ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Το περιεχόμενο μπορεί να περιέχει γραφιστικά, πληροφορίες για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, βίντεο διεξαγωγή διαγωνισμών και πολλά άλλα. Στόχος είναι να διατηρήσουμε τη σχέση με τους πελάτες μας, αλλά και να προσελκύσουμε νέους.

Listening

Το δεύτερο στάδιο είναι το listening. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δίνουμε την ευκαιρία στους πελάτες μας να ακουστούν. Απαντώντας στα μηνύματά τους, στα comments, είτε είναι θετικά είτε αρνητικά, ενισχύουμε τις σχέσεις και την εικόνα μας προς τους πελάτες.

Engaging

Το τρίτο στάδιο είναι το engaging. Με την συστηματική αλλά και επαγγελματική χρήση των κοινωνικών δικτύων, μπορούμε να αυξάνουμε σταθερά την αλληλεπίδραση με τους πελάτες μας.

Measuring

Το τέταρτο και τελευταίο στάδιο είναι το measuring. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μετρήσουμε και να αξιολογήσουμε τα αποτελέσματα που συγκεντρώνουμε από τα ειδικά προγράμματα analytics. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να αναπτύξουμε και να βελτιώσουμε την digital στρατηγική μας. θα μπορέσουμε έτσι να έχουμε μια συνεχή άνοδο στα Comments τα Shares, τα follows κτλ. Επιπλέον μπορούμε να γνωρίσουμε καλύτερα το κοινό μας αναλύοντας τα δεδομένα και να εξάγουμε πολύτιμα συμπεράσματα.

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με το Hot Politics

Το HOT POLITICS GR, είναι ένα ειδησιογραφικό, ενημερωτικό, ψυχαγωγικό, δωρεάν ηλεκτρονικό περιοδικό, με ειδήσεις από την Ελλάδα, αλλά και από τον υπόλοιπο κόσμο, με θέματα που αφορούν την πολιτική, την οικονομία, τον αθλητισμό, τις τάσεις μόδας, θέματα από την τηλεοπτική ζωή των επωνύμων, αλλά και από την υγεία και την τεχνολογία.


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟ WWW.HOTPOLITICS GR.

Βρείτε μας στο Facebook.Ακολουθήστε μας στο Twitter.

Related Post

Διαβάστε επίσης:  Συνελήφθη ο αποστολέας του τρομοδέματος στον Λουκά Παπαδήμο - ΤΩΡΑ