Έχετε σκεφτεί να αναβαθμίσετε τον ηλεκτρικού πίνακα στο σπίτι σας; Έχετε δει σημάδια ότι χρειάζεστε αναβάθμιση; Σας συστήθηκε αναβάθμιση; Αναζητάτε τρόπους για να προσθέσετε αξία στο σπίτι σας; Αναρωτιέστε πόσο κοστίζει η αντικατάσταση ηλεκτρικού πίνακα για το σπίτι σας;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να σκεφτείτε μια αναβάθμιση του ηλεκτρολογικού υλικού. Πολλά σπίτια σήμερα τα χρειάζονται, όμως, και είναι κάτι που οι ιδιοκτήτες τείνουν να το αναβάλλουν. Σε αυτό το άρθρο το έμπειρο προσωπικό της εταιρείας τεχνικοί 24ώρες θα σας λύσει κάθε απορία σχετικά με το θέμα των ηλεκτρολογικών αναγκών σας. ολόκληρη τη διαδικασία – αρχίστε να τελειώνετε – σε αυτό το άρθρο.

Τι είναι η αναβάθμιση ηλεκτρικού πίνακα;

Η κατανόηση της διαδικασίας ηλεκτρικής αναβάθμισης είναι απαραίτητη, παρόλο που πολλοί άνθρωποι απλά δεν το γνωρίζουν. Εάν δεν είχατε αισθητά προβλήματα με το ηλεκτρικό σας σύστημα σίγουρα δεν είχατε πολλά κίνητρα για να μάθετε για τις αναβαθμίσεις.

Στην πραγματικότητα, όμως, θα πρέπει να γνωρίζετε για τις ηλεκτρικές αναβαθμίσεις και γιατί είναι συχνά απαραίτητες για την ασφάλεια του χώρου αλλά και τη δική σας. Τα κυκλώματα που είναι ελαττωματικά ή υπερφορτωμένα θα μπορούσαν να είναι επικίνδυνα και πιθανόν να προκαλέσουν φωτιά στο σπίτι σας.

Σημάδια Χρειάζεστε αναβάθμιση ηλεκτρικού πίνακα

Πολλά κοινά ηλεκτρικά ζητήματα συνδέονται με ελαττωματικό ηλεκτρικό πίνακα αφού ο πίνακας συνδέεται με ολόκληρο το ηλεκτρικό σύστημα. Εάν ο πίνακας δυσλειτουργεί, η ζημιά είναι πιθανό να εξαπλωθεί σε όλο το σπίτι. Όπως λέει συχνά ένας έμπειρος ηλεκτρολόγος της εταιρείας μας:

«Ο ηλεκτρικός  πίνακας είναι σαν την καρδιά σας – είναι ζωτικής σημασίας για τη γενική υγεία του συστήματός σας».

Οι ακόλουθες ενότητες εξηγούν ορισμένους λόγους για τους οποίους μπορεί να θέλετε να εξετάσετε μια αναβάθμιση ηλεκτρικού πίνακα για το σπίτι σας στο εγγύς μέλλον.

Το σπίτι σας έχει ακόμα κουτί ασφαλειών ή ο ηλεκτρικός πίνακας δεν είναι ασφαλής για άλλους λόγους

Τα κιβώτια ασφαλειών ήταν ο κανόνας για τα σπίτια κατά τη δεκαετία του 1960, και αρκετά σπίτια τα έχουν ακόμη και σήμερα. Εάν το δικό σας είναι ένα από αυτά, το κουτί ασφαλειών πρέπει να αντικατασταθεί.

Δεν είναι ότι το κιβώτιο ασφαλειών είναι επικίνδυνο από μόνο του, αν και μπορεί να είναι αρκετά ενοχλητικό να πρέπει να αντικαθιστάτε τις ασφάλειες. Μάλλον, είναι τα διάφορα μέτρα διακοπής που οι άνθρωποι μπορεί να έχουν λάβει όλα αυτά τα χρόνια για να διατηρήσουν τα κουτιά λειτουργικά.

Αυτές περιλαμβάνουν την εισαγωγή νομισμάτων και άλλων μεταλλικών αντικειμένων στις υποδοχές ασφαλειών ως τρόπο αποφυγής αγοράς νέων ασφαλειών. Οριακά λειτουργικό και σε μεγάλο ποσοστό επικίνδυνο.

Και για τις ασφαλειοθήκες και για τους διακόπτες, θα πρέπει να  ελέγξετε τον ηλεκτρικό πίνακα , ελέγχοντας για πράγματα όπως:

 • Είτε είναι ασυνήθιστα ζεστό είτε ζεστό
 • Ακούτε στριγκλίσματα που προέρχονται από αυτό
 • Βλέπετε διάβρωση ή σκουριά στους διακόπτες
 • Όνομα του κατασκευαστή

Υπάρχουν ακόμα μερικά γνωστά ελαττωματικά πάνελ εκεί έξω, οπότε βεβαιωθείτε ότι το δικό σας δεν είναι ένα από αυτά. Αν είναι, αντικαταστήστε το αμέσως. Οι κατασκευαστές αυτών των πάνελ είναι η Federal Pacific Electric (FPE), η Zinsco και η Pushmatic.

Εάν ανησυχείτε ότι ο ηλεκτρικός σας πίνακας μπορεί να είναι ελαττωματικό ή ανακληθέν μοντέλο που έχει εγκατασταθεί πριν από πολλά χρόνια, αναζητήστε το όνομα του κατασκευαστή ή καλέστε την εταιρεία κοινής ωφέλειας ή έναν ηλεκτρολόγο για να το μάθετε με βεβαιότητα.

Διακόπτες κυκλώματος που συχνά χρειάζεται επαναφορά

Ακόμα κι αν εσείς (ή ένας προηγούμενος ιδιοκτήτης) απαλλαγείτε από το παλιό κουτί ασφαλειών πολύ καιρό πριν, οι αυτόματοι διακόπτες που το αντικατέστησαν μπορεί να είναι παρωχημένοι και τώρα.

Εάν το σπίτι σας χτίστηκε πριν, ας πούμε, το 1990, πιθανόν να έχει 100 έως 150 αμπέρ, κάτι που ήταν καλό για την κάλυψη των περισσότερων ηλεκτρικών αναγκών του σπιτιού του 20ού αιώνα. Σήμερα, όμως, το πρότυπο είναι 200 ​​αμπέρ. Δείτε παρακάτω για περισσότερες λεπτομέρειες.

Ακατάλληλες ηλεκτρικές πρίζες σε όλο το σπίτι

Αναζητήστε στο χώρο του σπιτιού σας για:

 1. Πρίζες που έχουν υποστεί ζημιά
 2. Πρίζες με μόνο δύο ακροδέκτες, πράγμα που σημαίνει ότι δεν είναι γειωμένες και υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς ή ηλεκτροπληξίας.
 3. Σε περιοχές γύρω από το νερό, δεν  υπάρχουν διακόπτες κυκλώματος βλάβης γείωσης. Αυτό μπορεί επίσης να οδηγήσει σε σοβαρό τραυματισμό ή ακόμα και θάνατο από ηλεκτροπληξία.

Ορατά σημάδια φθοράς στο ηλεκτρικό σας σύστημα

Προσέξτε για  ενδείξεις πιθανού κινδύνου  από ένα φθαρμένο ηλεκτρικό σύστημα, για παράδειγμα:

 • Φώτα που τρεμοπαίζουν, αναβοσβήνουν ή σβήνουν
 • Συχνά διακόπτες ασφαλείας ή φουσκωμένες ασφάλειες
 • Ζεστές ή αποχρωματισμένες πλάκες τοίχου
 • Ραγίσματα, στριγκλίσματα ή βουητά από τα δοχεία
 • Σειρά καύσης που προέρχεται από δοχεία ή διακόπτες τοίχου
 • Σοκ ή μυρμήγκιασμα από συσκευές, δοχεία ή διακόπτες
 • Συχνή ανάγκη επαναφοράς των διακοπτών.
 • Συσκευές που δεν λειτουργούν πλήρως
 • Οι λογαριασμοί κοινής ωφέλειας που φαίνονται ασυνήθιστα υψηλοί

Σχεδιάζετε να προσθέσετε κάτι που χρησιμοποιεί πολύ ηλεκτρικό ρεύμα

Αυτό θα μπορούσε να είναι υδρομασάζ, σύστημα κλιματισμού, ηλεκτρικό στεγνωτήριο ή οποιοσδήποτε άλλος μεγάλος χρήστης ηλεκτρικής ενέργειας.

Σχεδιάζετε μια σημαντική ανακαίνιση ή προσθήκη στο σπίτι

Ο πρόσθετος χώρος απαιτεί περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια-για φωτισμό, κλιματισμό, ακόμη και ηλεκτρική σκούπα-καθώς και άλλες χρήσεις που συνδέονται με την ηλεκτρική ενέργεια που έχετε σχεδιάσει για αυτό.

Τύποι αναβαθμίσεων ηλεκτρικών πινάκων

Η αναβάθμιση του ηλεκτρικού πίνακα μπορεί να σημαίνει μερικά διαφορετικά πράγματα, ανάλογα με τις ανάγκες τροφοδοσίας του σπιτιού σας, την ηλικία και την ισχύ του υπάρχοντος πίνακα, εάν υπάρχει ζημιά στον πίνακα και άλλους παράγοντες.

Επισκευή ατομικών διακοπτών

Ναι, είναι δυνατή η αντικατάσταση μεμονωμένων κυκλωμάτων. Ωστόσο, σας συνιστούμε να συμβουλευτείτε έναν εξουσιοδοτημένο ηλεκτρολόγο πριν αποφασίσετε να αντικαταστήσετε  μόνο έναν διακόπτη κυκλώματος  μόνοι σας, καθώς ενδέχεται να υπάρχουν άλλα προβλήματα που κρύβονται πίσω από την αποτυχία του.

Αντικατάσταση πίνακα (χωρίς συνοδευτική αναβάθμιση υπηρεσίας)

Οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να αντικατασταθεί ένας πίνακας περιλαμβάνουν:

 1. Καταστροφή από πλημμύρα
 2. Περιττώματα ποντικιών
 3. Χαλασμένα καλώδια
 4. Αρκετά μεγάλος σε ηλικία

Πιο συχνά, όμως, η αντικατάσταση του πίνακα διακόπτη συνοδεύει  μια αναβάθμιση όλων των υπηρεσιών.

Πόσο κοστίζει η αναβάθμιση του ηλεκτρικού πίνακα;

Μπορεί να ανησυχείτε για το κόστος αναβάθμισης ηλεκτρικού πίνακα για το σπίτι σας. Και δικαίως. Ναι, οι αναβαθμίσεις των ηλεκτρικών πινάκων μπορεί να είναι δαπανηρές. Αναμένετε να πληρώσετε έως και 2.000 ευρώ για την εργασία, συν περισσότερα για προμήθειες. Μπορεί να καταλήξει να κοστίζει ακόμη περισσότερο, ανάλογα με το τι βρίσκει ο ηλεκτρολόγος όταν πραγματοποιεί  την εργασία αναβάθμισης.

Προηγουμένως άγνωστα προβλήματα θα μπορούσαν να ανακαλυφθούν ενώ ο ηλεκτρολόγος κάνει τη δουλειά του. Για παράδειγμα, μπορεί να ανακαλύψει μη γειωμένες ηλεκτρικές πρίζες στο σπίτι, έναν μετρητή που πρέπει να μετακινηθεί ή οποιοδήποτε άλλο αριθμό πραγμάτων.

Θυμηθείτε, συμβαίνουν πολλά μέσα στους τοίχους σας που δεν μπορούν να γίνουν γνωστά τη στιγμή της εκτίμησης. Μόλις ξεκινήσει η εργασία, είναι πολύ πιθανό να γίνουν προσαρμογές, ειδικά έτσι ώστε η εργασία που θα γίνει να περάσει από τον τελικό έλεγχο.

Αλλά οτιδήποτε κάνει τέτοια διαφορά στη συνολική ασφάλεια του σπιτιού σας αξίζει κάποια χρήματα. Και αυτό το είδος αναβάθμισης υπηρεσιών απαιτεί πολύ υλικό και χρόνο – μερικές φορές μέρες, ειδικά με έναν μόνο ηλεκτρολόγο που εργάζεται.

Εύρεση του κατάλληλου ηλεκτρολόγου για την εργασία

Στον σημερινό κόσμο, ο έλεγχος τοπικών κριτικών μιας εταιρείας στο Google ή το Facebook είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βρείτε έναν ηλεκτρολόγο. Μια επιχείρηση όπως η εταιρεία 24 ώρες τεχνικοί με πολλές κριτικές και υψηλή βαθμολογία αστέρων εκτιμά τη φήμη της και θα διασφαλίσει ότι είστε πλήρως φροντισμένοι.

Η διασφάλιση της μελλοντικής ασφάλειας της οικογένειας και του σπιτιού σας είναι πραγματικά το βασικό σημείο – και ο πραγματικός λόγος που κάνατε την αναβάθμιση του ηλεκτρικού πίνακα, όμως, σωστά; Και αυτό δεν είναι μικρή υπόθεση!

Είναι ο ηλεκτρικός πίνακας σας παρωχημένος ή κατεστραμμένος; Αν ναι, ήρθε η ώρα να το αντικαταστήσουμε. Και ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο σας έδωσε έμπνευση για να το κάνετε.

Δείτε περισσότερα για ηλεκτρολόγος Αθήνα:

SOFIA PAPASTAVROS

SOFIA PAPASTAVROS

Είμαι Ελληνίδα της Αμερικής που ζω στη Νέα Υόρκη και μου αρέσει η ελληνική γλώσσα και η αρθρογραφία.
Santorini-private-tour Previous post 7 κορυφαία πράγματα να κάνετε στη Σαντορίνη
Ποια-είναι-τα-καλύτερα-οικονομικά-Android-smartphone Next post Ποια είναι τα καλύτερα οικονομικά Android smartphone;