18. Ιουλίου 2019

Ασυνήθιστη μετάβαση προς το Φθινόπωρο-ΧΑΡΤΗΣ

21/09/20181min6150

fthinoporo - Ασυνήθιστη μετάβαση προς το Φθινόπωρο-ΧΑΡΤΗΣ

Λίγες ημέρες πριν πούμε το οριστικό “αντίο” στο καλοκαίρι του 2018 και απολαύσουμε τα τελευταία καλοκαιρινά μπάνια στην Ελλάδα , η μακροπρόθεσμη εκτίμηση του καιρού για το επόμενο 10-15ήμερο μας βάζει αρκετά απότομα σε ένα Φθινοπωρινό μοτίβο που ναι μεν έχει επαναληφθεί στο πρόσφατο παρελθόν αρκετές φορές στο διάστημα από 20 Σεπτεμβρίου έως και 10 Οκτωβρίου , όχι όμως με τέτοια εμμονή όπως αποτυπώνεται (μέχρι και αυτή τη στιγμή) από τα μοντέλα καιρού.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας του Σεπτεμβρίου , αναμένεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας στη βόρεια , ανατολική και νοτιοανατολική Ευρώπη της τάξεως των 10-15 βαθμών Κελσίου μέσα σε 24 ώρες. σε συνδυασμό με τις αρκετά ψυχρές αέριες μάζες της Σκανδιναβίας και θα εκτοπιστούν σε νοτιότερα γεωγραφικά πλάτη. Στη χώρα μας , η απότομη πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αντιληπτή από το βράδυ της Τρίτης 25 Σεπτεμβρίου, πρώτα στα βόρεια και μέχρι το τέλος της Τετάρτης έως τη νότια Ελλάδα. Η πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται να είναι της τάξεως των 8 με 13/14 βαθμούς Κελσίου.
Παράλληλα από την Τετάρτη έως και το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου αναμένονται σημαντικές βροχοπτώσεις κυρίως στη κεντρονότια Ελλάδα. KAIROS METABOLI - Ασυνήθιστη μετάβαση προς το Φθινόπωρο-ΧΑΡΤΗΣ

Παράλληλα από την Τετάρτη έως και το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου αναμένονται σημαντικές βροχοπτώσεις κυρίως στη κεντρονότια Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης:  Κρεσέντο τουρκικών πολεμικών απειλών: «Tα χειρότερα έρχονται για τους Ελληνες, θα πάθουν ότι και στην Κωνσταντινούπολη

Με τα σημερινά δεδομένα , οι πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου φαίνεται να πως θα δείξουν τα δόντια τους από νωρίς με διαδοχικές διαταραχές (κακοκαιρίες) στα Βαλκάνια διατηρώντας σε σχετικά χαμηλά επίπεδα τη θερμοκρασία, αλλά και την συνεχή κάθοδο ψυχρών αερίων μαζών από το ύψος της Σκανδιναβίας και νοτιότερα σε κεντρική και νότια Ευρώπη.

Επιμέλεια: Στέλιος Φουρτουλάκης (Stelios_F)

Related Post


Σχετικά με το Hot Politics

Το HOT POLITICS GR, είναι ένα ειδησιογραφικό, ενημερωτικό, ψυχαγωγικό, δωρεάν ηλεκτρονικό περιοδικό, με ειδήσεις από την Ελλάδα, αλλά και από τον υπόλοιπο κόσμο, με θέματα που αφορούν την πολιτική, την οικονομία, τον αθλητισμό, τις τάσεις μόδας, θέματα από την τηλεοπτική ζωή των επωνύμων, αλλά και από την υγεία και την τεχνολογία.


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟ WWW.HOTPOLITICS GR.

Βρείτε μας στο Facebook.Ακολουθήστε μας στο Twitter.

Related Post

Διαβάστε επίσης:  Επιδόματα 2018: Αυτά είναι τα επιδόματα που δικαιούνται οι άνεργοι φέτος!