20. Ιουνίου 2019

Ζουράρις : Δεν είναι βασικό θέμα το Σκοπιανό

03/01/20181min9410

zouraris den ine vasiko thema skopiano - Ζουράρις : Δεν είναι βασικό θέμα το Σκοπιανό

«Δεν είναι βασικό θέμα το Σκοπιανό», υποστήριξε ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Δημήτρη Καμπουράκη.

Ερωτηθείς εάν είναι λογικό να παραμένουν οι ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση, παρότι διαφωνούν στο ζήτημα που έχει ανοίξει σχετικά με την ονομασία των Σκοπίων, είπε:

«Είναι εντελώς λογικό, ένας νόμος είναι. Θα ψηφιστεί αυτός, έρχεται άλλος νόμος. Δεν είναι βασικό το θέμα των Σκοπίων. Δεν είναι από αυτά που διαμορφώνουν την αποκλειστικότητα στη διαμόρφωση μιας συνολικής πολιτικής». Παράλληλα, διευκρίνισε ότι ο ίδιος δεν είναι μέλος των ΑΝΕΛ και όταν συμφωνεί, συμφωνεί αλλά όταν διαφωνεί, διαφωνεί.

Αναφορικά με το θέμα της ονομασίας, αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο χωρίο (18Α) από το έργο του Αριστοτέλη «Περί ερμηνείας», το οποίο έχει επικαλεστεί σε κείμενά του στο παρελθόν, λέγοντας μεταξύ άλλών: «Ο Αριστοτέλης έχει πει για ποιον λόγο δεν μπορούν να χρησιμοποιούν το όνομα με το περίφημο παράδειγμα του λευκού. Εάν το λευκό αποτελείται από δύο πράγματα που δεν γίνονται ένα, τότε δεν υπάρχει ένα μόνο «ναι» ή ένα μόνο «όχι». Επομένως εφόσον ως προς το όνομα λευκό, δηλαδή το όνομα Μακεδονία, είμαστε δύο τουλάχιστον που δεν συμφωνούν, δεν μπορεί ούτε ο ένας να χρησιμοποιεί το όνομα Μακεδονία ούτε ο άλλος. Εμείς το κάνουμε γιατί το όνομα Μακεδονία είναι επ’ αρχαίων, άρα αυτοί δεν μπορούν να το χρησιμοποιούν ως αποκλειστικό. Τόσο απλό είναι».

Διαβάστε επίσης:  Σείεται η Ελλάδα-Πανστρατιά-375 λεωφορεία θα ανέβουν Θεσσαλονίκη

Ο κ. Ζουράρις επεσήμανε ότι δεν υπάρχει έναρξη συνομιλιών για τη συμφωνία γύρω από το όνομα, επομένως, όπως είπε, πρέπει να περιμένουμε και να μιλάμε με εικασίες.

«Όταν εμφανιστεί η επίσημη απόφαση της Ελλάδας, θα δω τι θα πω. Δεν έχουν αλλάξει όσα έχω γράψει στα κείμενά μου» ανέφερε, σημειώνοντας πως θα ψηφίσει με βάση την προσωπική του άποψη για το θέμα, όταν αυτό έρθει στη βουλή.

enikos

Related Post


Σχετικά με το Hot Politics

Το HOT POLITICS GR, είναι ένα ειδησιογραφικό, ενημερωτικό, ψυχαγωγικό, δωρεάν ηλεκτρονικό περιοδικό, με ειδήσεις από την Ελλάδα, αλλά και από τον υπόλοιπο κόσμο, με θέματα που αφορούν την πολιτική, την οικονομία, τον αθλητισμό, τις τάσεις μόδας, θέματα από την τηλεοπτική ζωή των επωνύμων, αλλά και από την υγεία και την τεχνολογία.


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟ WWW.HOTPOLITICS GR.

Βρείτε μας στο Facebook.Ακολουθήστε μας στο Twitter.

Related Post

Διαβάστε επίσης:  «Έχουμε τρεις σφαίρες για σένα» απειλητική επιστολή στον Κοτζιά (βίντεο)