16. Ιουνίου 2019

Δούρου: «Θα κριθούμε από τις πράξεις και την αξιοπιστία μας..

09/08/20181min4710

Η διατύπωση μιας συγγνώμης προς τις οικογένειες των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι θα ήταν απλά μια «λεκτική άσκηση» για την περιφερειάρχη Αττικής.

politiki doyroy tha krithoyme apo tis praxeis kai tin axiopistia mas - Δούρου: «Θα κριθούμε από τις πράξεις και την αξιοπιστία μας..

Έτσι τουλάχιστον χαρακτήρισε την συγκεκριμένη κίνηση η Ρένα Δούρου, η οποία δήλωσε πως η συγγνώμη είναι μόνο μια εντύπωση και μια εικόνα, αν δεν συνοδεύεται με δράσεις και μέτρα. Τα οποία ωστόσο θα είναι για μια ακόμα φορά… «εκ των υστέρων».

«Σε στιγμές πρωτοφανούς συντριβής η εκφορά μίας συγγνώμης δεν μπορεί να είναι απλά λεκτική άσκηση. Πρέπει να λειτουργήσουμε με δράσεις, να υλοποιήσουμε άμεσα μέτρα και όχι να μείνουμε στην εντύπωση και την εικόνα», ανέφερε και πρόσθεσε ότι είναι αναγκαία « η άμεση υλοποίηση ενός αποτελεσματικού σχεδίου αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής προστασίας».

Η κ. Δούρου, που συναντήθηκε την Τετάρτη με τον ακαδημαϊκό Χρήστο Ζερεφό και τον καθηγητή Γεωλογίας στο πανεπιστήμιο της Αθήνας Ευθύμιο Λέκκα, ανακοίνωσε τη «δημιουργία ενός πρότυπου συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης έντονων καιρικών φαινομένων σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Αστεροσκοπείο».

Η περιφερειάρχης υποστήριξε είχε κάνει εγκαίρως σχετικές προτάσεις : «Θα κριθούμε από το τι έχουμε πράξει, από το τι πράττουμε και από την αξιοπιστία μας. Στην Περιφέρεια Αττικής αυτά δεν τα ανακαλύπτουμε σήμερα, θρηνώντας και μετρώντας τους νεκρούς μας: πριν από ένα χρόνο προτείναμε την ίδρυση και λειτουργία Εθνικής Σχολής Πολιτικής Προστασίας για την εκπαίδευση των εθελοντών και στελεχών Πολιτικής Προστασίας καθώς και θεσμικές αλλαγές σε σχέση με τις αρμοδιότητες της αυτοδιοίκησης για την πολιτική προστασία».

Διαβάστε επίσης:  Σχέδιο φυλάκισης των κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης

mononews

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε

Related Post


Σχετικά με το Hot Politics

Το HOT POLITICS GR, είναι ένα ειδησιογραφικό, ενημερωτικό, ψυχαγωγικό, δωρεάν ηλεκτρονικό περιοδικό, με ειδήσεις από την Ελλάδα, αλλά και από τον υπόλοιπο κόσμο, με θέματα που αφορούν την πολιτική, την οικονομία, τον αθλητισμό, τις τάσεις μόδας, θέματα από την τηλεοπτική ζωή των επωνύμων, αλλά και από την υγεία και την τεχνολογία.


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟ WWW.HOTPOLITICS GR.

Βρείτε μας στο Facebook.Ακολουθήστε μας στο Twitter.

Related Post

Διαβάστε επίσης:  Χρηστίδης: Τα έγγραφα για το Μάτι αποκαλύπτουν ότι γνώριζαν... Ντροπή