18. Ιουνίου 2019

Κιλκίς – Θεσσαλονίκη: Μην μπαίνετε σε παλιά σπίτια. Επιφυλακτικοί οι σεισμολόγοι

02/01/20181min5750

kilkis thessaloniki min benete se palia spitia epifylaktiki sismologi - Κιλκίς – Θεσσαλονίκη: Μην μπαίνετε σε παλιά σπίτια. Επιφυλακτικοί οι σεισμολόγοι

Ανάμεσα σε Δοϊράνη και Κιλκίς το επίκεντρο, στα 4,7 Ρίχτερ το μέγεθος σύμφωνα με την τελική μέτρηση

Η πρώτη δόνηση, μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε στις 00:13 σε απόσταση 28 χιλιομέτρων βόρεια-βορειοδυτικά του Κιλκίς και ακολούθησε πλήθος δονήσεων από 2,3 έως 3,9 Ρίχτερ έως τον σεισμό των 4,7 Ρίχτερ το πρωί. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί υλικές ζημιές μέχρι στιγμής….

– Δεν μπορούμε να είμαστε πλήρως καθησυχαστικοί λένε οι σεισμολόγοι που παρακολουθούν το φαινόμενο
– Αποφύγετε τα παλιά κτήρια που μπορεί να έχουν επιβαρυνθεί, λένε οι ειδικοί που ακόμη δεν μπορούν να μιλήσουν για κύριο Σεισμό
– Κουνήθηκαν ως τη Θεσσαλονίκη οι κάτοικοι, έντονο το φαινόμενο με συνεχείς δονήσεις από τα μεσάνυχτα
Επιφυλακτικοί είναι προς το παρόν οι σεισμολόγοι. Ο Σεισμός στο Κιλκίς που έγινε αισθητός στη Θεσσαλονίκη αλλά και στην ευρύτερη περιοχή έχει μπει στο μικροσκόπιο.

Το γεγονός πως ο Σεισμός που αναστάτωσε Κιλκίς και Θεσσαλονίκη έγινε σε μια περιοχή με πολλά ενεργά ρήγματα τα οποία μπορούν να δώσουν μεγαλύτερες δονήσεις, δεν επιτρέπει στους επιστήμονες να είναι πλήρως καθησυχαστικοί, τουλάχιστον προς το παρόν.

Τα στοιχεία δεν επιτρέπουν ακόμη να μιλήσουν για τον κύριο σεισμό.

Related Post

Διαβάστε επίσης:  Στα 4,8 Ρίχτερ ο σεισμός σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο

Σχετικά με το Hot Politics

Το HOT POLITICS GR, είναι ένα ειδησιογραφικό, ενημερωτικό, ψυχαγωγικό, δωρεάν ηλεκτρονικό περιοδικό, με ειδήσεις από την Ελλάδα, αλλά και από τον υπόλοιπο κόσμο, με θέματα που αφορούν την πολιτική, την οικονομία, τον αθλητισμό, τις τάσεις μόδας, θέματα από την τηλεοπτική ζωή των επωνύμων, αλλά και από την υγεία και την τεχνολογία.


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟ WWW.HOTPOLITICS GR.

Βρείτε μας στο Facebook.Ακολουθήστε μας στο Twitter.

Related Post

Διαβάστε επίσης:  ΔΗΜΟΙ ! Σας πέρνουμε το σπίτι για μικρό οφειλές !