17. Ιουλίου 2019

Καταιγιστικές οι εξελίξεις στην Folli Follie

25/09/20181min4510

folli follie - Καταιγιστικές οι εξελίξεις στην Folli Follie

Της Αλεξάνδρας Γκίτση

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Folli Follie. Διασταυρούμενες πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτός από την Rothchild, η οποία φέρεται να αποσύρθηκε από τη θέση του χρηματοοικονομικού συμβούλου του ομίλου, τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν και δυο μεγάλα δικηγορικά γραφεία, ένα βρετανικό κι ένα ελληνικό, τα οποία είχαν αναλάβει την υπόθεση της Folli Follie.

Εν τω μεταξύ, η πλευρά Κουτσολιούτσου συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο για σήμερα το απόγευμα χωρίς ωστόσο να έχει ενημερώσει όλα τα μέλη του ΔΣ για την ατζέντα των προς συζήτηση θεμάτων.

Όλα αυτά γίνονται ενώ αναμένονται τα κρίσιμα πορίσματα των Alvarez & Marshal και EY για τα οποία η οικογένεια Κουτσολιούτσου είχε “δεσμευτεί” αρχικά ότι θα είχε στα χέρια της ένα μήνα πριν.

Πάντως πέντε μήνες μετά τις αποκαλύψεις του fund QCM που άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου για την Folli Follie οι εξελίξεις λαμβάνουν μορφή χιονοστιβάδας.

Σημειώνεται πως από τις 14 Ιουνίου η ΕΥ διενεργεί ειδικό έλεγχο στα στοιχεία των ενοποιημένων οικονομικών της καταστάσεων για το οικονομικό έτος 2017 (ταμειακά διαθέσιμα και ταμειακά ισοδύναμα, εμπορικές απαιτήσεις, εμπορικές και άλλες υποχρεώσεις και άλλα τρέχοντα στοιχεία του ενεργητικού που προώθησε σε προμηθευτές για αποθεματικούς σκοπούς), η Alvarez & Marshal “τρέχει” τη δικανική – εγκληματολογική αξιολόγηση (forensic evaluation) των πιο πρόσφατων οικονομικών καταστάσεων των ασιατικών θυγατρικών της, ενώ 15μελής ομάδα της Deloitte, ανέλαβε να εκτιμήσει τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας και των θυγατρικών.

Διαβάστε επίσης:  Προσπαθεί να καθυστερήσει τις καταγγελίες πιστωτών η Folli Follie

Οι αναμορφωμένες λογιστικές καταστάσεις θα αποτυπώνουν το πραγματικό “μέγεθος” του ομίλου FFG και θα δώσουν απαντήσεις στο μείζον ερώτημα του ύψους των ταμειακών διαθεσίμων του ομίλου, μεταξύ άλλων. Το ζήτημα αυτό ήταν το κυρίαρχο στο περιβόητο report του fund QCM που ανέδειξε την υπόθεση Folli Follie. Σύμφωνα με πληροφορίες που μένει να επιβεβαιωθούν τα ταμειακά διαθέσιμα του ομίλου FFG εμφανίζονται να είναι σε εξαιρετικά σημαντικό βαθμό μειωμένα.

Με βάση πάντως την αίτηση υπαγωγής της μητρικής στο άρθρο 106α, με βάση το ισοζύγιο 31/5/2018, δηλώνει ότι διαθέτει χρηματικά διαθέσιμα ποσού 86,383 εκατ. ευρώ, οι απαιτήσεις που διατηρεί έναντι τρίτων ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ (σ.σ. δεν τις προσδιορίζει) ενώ τα προϊόντα που βρίσκονται στα καταστήματα λιανικής ή στις αποθήκες ανέρχονται στο ποσό των 78 εκατ. ευρώ.

.capital.

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε

Related Post


Σχετικά με το Hot Politics

Το HOT POLITICS GR, είναι ένα ειδησιογραφικό, ενημερωτικό, ψυχαγωγικό, δωρεάν ηλεκτρονικό περιοδικό, με ειδήσεις από την Ελλάδα, αλλά και από τον υπόλοιπο κόσμο, με θέματα που αφορούν την πολιτική, την οικονομία, τον αθλητισμό, τις τάσεις μόδας, θέματα από την τηλεοπτική ζωή των επωνύμων, αλλά και από την υγεία και την τεχνολογία.


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟ WWW.HOTPOLITICS GR.

Βρείτε μας στο Facebook.Ακολουθήστε μας στο Twitter.

Related Post

Διαβάστε επίσης:  Folli Follie: Tζώρτζη (Κουτσολιούτσο) φύγε και συ!