16. Ιουλίου 2019

Καμμένος: Ουδέποτε θα συναινέσω στην χρήση του όρου «Μακεδονία» για την ονομασία των Σκοπίων

18/12/20171min8500

kammenos oudepote tha syneneso stin chrisi tou orou makedonia gia tin onomasia ton skopion - Καμμένος: Ουδέποτε θα συναινέσω στην χρήση του όρου «Μακεδονία» για την ονομασία των Σκοπίων

Δήλωση βόμβα από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας – Ο κ. Καμμένος επικαλέστηκε απόφαση των πολιτικών αρχηγών όταν Πρόεδρος Δημοκρατίας ήταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής για μη χρήση του όρου «Μακεδονία» – «Για οποιαδήποτε άλλη απόφαση θα πρέπει να συγκληθεί το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ
«Σας διαβεβαιώνω ότι ουδέποτε θα συναινέσω στην οποιαδήποτε χρήση του ελληνικού όρου «Μακεδονία» για την ονομασία των Σκοπίων» διαβεβαίωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος από τη Θεσσαλονίκη.

Με αυτή τη φράση ο υπουργός Εθνικής Άμυνας διαχώρισε τη θέση του από τις προσπάθειες του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να συμφωνήσουν σε μια φόρμουλα για τη διευθέτηση του Σκοπιανού. Κι όλα αυτά λίγες ημέρες μετά τη συνάντηση των διαπραγματευτών της Ελλάδας και των Σκοπίων υπό τον μεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών και τη δήλωση του Μάθιου Νίμιτς ότι «τον επόμενο χρόνο το θέμα μπορεί και πρέπει να επιλυθεί».
Ευρισκόμενος σε εκδήλωση εγκαινίων στρατιωτικών οικημάτων στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Καμμένος απάντησε στον μητροπολίτη για το Σκοπιανό. «Ως προς το θέμα της Μακεδονίας, έχει να κάνει με απόφαση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο Κωνσταντίνο Καραμανλή. Η απόφαση των πολιτικών αρχηγών είναι η μη χρήση του όρου «Μακεδονία» και για οποιαδήποτε άλλη απόφαση θα πρέπει να συγκληθεί το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Διαβάστε επίσης:  ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική»

Και για να μην μείνει αμφιβολία για τις προθέσεις του ο κ. Καμμένος υπογράμμισε: «Όσον αφορά εμένα, όχι με την ιδιότητα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας αλλά με την ιδιότητα του αρχηγού κόμματος, σας διαβεβαιώνω ότι ουδέποτε θα συναινέσω στην οποιαδήποτε χρήση του ελληνικού όρου «Μακεδονία» για την ονομασία των Σκοπίων».

Με τον τρόπο αυτό ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ διαχώρισε τη θέση του από παλαιότερες αποφάσεις των μειζόνων ελληνικών πολιτικών κομμάτων ότι θα πρέπει να επιχειρηθεί επίλυση της εκκρεμότητας με τα Σκόπια στη βάση μιας σύνθετης ονομασίας για το γειτονικό κράτος.

protothema

Related Post


Σχετικά με το Hot Politics

Το HOT POLITICS GR, είναι ένα ειδησιογραφικό, ενημερωτικό, ψυχαγωγικό, δωρεάν ηλεκτρονικό περιοδικό, με ειδήσεις από την Ελλάδα, αλλά και από τον υπόλοιπο κόσμο, με θέματα που αφορούν την πολιτική, την οικονομία, τον αθλητισμό, τις τάσεις μόδας, θέματα από την τηλεοπτική ζωή των επωνύμων, αλλά και από την υγεία και την τεχνολογία.


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟ WWW.HOTPOLITICS GR.

Βρείτε μας στο Facebook.Ακολουθήστε μας στο Twitter.

Related Post

Διαβάστε επίσης:  ΕΚΤΑΚΤΟ! Έφτασε η ρηματική διακοίνωση για τη Συμφωνία των Πρεσπών από τα Σκόπια