18. Ιουνίου 2019

Είδηση ΣΕΙΣΜΟΣ για το όνομα Μακεδονία! Όλα αλλάζουν…

22/01/20181min29750

ΣΕΙΣΜΟΣ για το όνομα Μακεδονία Όλα αλλάζουν... - Είδηση ΣΕΙΣΜΟΣ για το όνομα Μακεδονία! Όλα αλλάζουν...

Γιάννης Χατζηαντωνίου

ΠΟΝΗΡΕΣ ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΕΙΣ για το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και τα Σκόπια…

Μου κάνει εντύπωση που σε όλη την συζήτηση για το Μακεδονικό, απουσιάζει κάθε αναφορά στην «ενδιάμεση συμφωνία» του 1995,στη Νέα Υόρκη, αλλά κυριαρχούν αοριστίες περί εθνικής γραμμής, κόκκινων γραμμών κττ.

Νομίζω ότι αυτό δεν είναι τυχαίο, αλλά γίνεται σκόπιμα.

1. Η συμφωνία έχει ένα…

προοίμιο, όπου αναφέρονται τα μέρη που την υπογράφουν. Περιγράφονται ως εξής «Ο Υπουργός Κάρολος Παπούλιας ως εκπρόσωπος του Πρώτου Συμβαλλόμενου Μέρους («Πρώτο Συμβαλλόμενο Μέρος») και ο Υπουργός Στέβο Τσερβενκόφσκι, ως εκπρόσωπος του Δεύτερου Συμβαλλόμενου Μέρους («Δεύτερο Συμβαλλόμενο Μέρος»).

ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΩΣ ΠΓΔΜ.

Από αυτό συνάγεται σαφώς ότι είναι ΨΕΜΑ ότι η Ελλάδα έχει αναγνωρίσει το γειτονικό κράτος με το όνομα «Πρώην γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας», που -όπως λέγεται – είναι ήδη σύνθετο όνομα που περιλαμβάνει το όνομα Μακεδονία.

Αυτό το ψέμα αναπαράγεται από πολιτικούς, δημοσιογράφους και ανενημέρωτους πολίτες. Δικαιολογημένα, νομίζω, αναρωτιέμαι είναι άσχετοι ή συμβαίνει κάτι άλλο ;

Το ΠΓΔΜ αναφέρεται στο 817 ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και με το άρθρο 11 της συμφωνίας η Ελλάδα συμφώνησε να μην προβάλει αντιρρήσεις για εισδοχή του γειτονικού κράτους με το όνομα αυτό σε διεθνείς οργανισμούς. Αυτό όμως ΔΕΝ είναι αναγνώριση του από ΕΜΑΣ. Στο άρθρο 1 δεχόμαστε το ΠΓΔΜ (κατά παραπομπή σε επιστολή, όχι στο κείμενο της συμφωνίας) ως προσωρινή ονομασία κάτι που δεν είναι το ίδιο με την αποδοχή του.

Διαβάστε επίσης:  ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ 2002-Σαν σήμερα... Θυμάστε τι έγινε ;;

2.Στο άρθρο 5 της συμφωνία ρητώς τα μέρη ΣΥΝΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ότι υπάρχει «διαφορά» για το όνομα της γειτονικής χώρας, ανάμεσα σε αυτήν και εμάς, την οποία ΔΕΣΜΕΥΟΝΤΑΙ να επιλύσουν με «διαπραγματεύσεις».

Νομίζω ότι με αυτό σαν δεδομένο , ότι δηλαδή οι Σκοπιανοί , ως κράτος έχουν δεχτεί ότι έχουμε λόγο στο όνομα που τελικά θα πάρει το κράτος τους κι ότι θα το διαπραγματευτούν μαζί μας, αυτοί που λένε ότι «τί δουλειά έχουμε να τους πούμε τί όνομα θα έχουν», » δεν είμαστε νονοί» ή ακόμα υποστηρίζουν ότι πρέπει να δεχτούμε το «συνταγματικό όνομα» τους, αρνούνται κάτι που ήδη εκείνοι έχουν υπογράψει. Είναι επομένως, Σκοπιανότεροι των Σκοπιανών.

Αυτό αποσιωπάται από πολιτικούς, δημοσιογράφους και ανενημέρωτους πολίτες. Δικαιολογημένα, νομίζω, αναρωτιέμαι είναι άσχετοι ή συμβαίνει κάτι άλλο ;

3. Με το άρθρο 7 παρ. 1 της συμφωνίας τα μέρη αναλαμβάνουν την υποχρέωση να λάβουν «σύντομα αποτελεσματικά μέτρα για να απαγορεύσουν εχθρικές ενέργειες ή προπαγάνδα από κρατικά ελεγχόμενες υπηρεσίες και να αποθαρρύνουν ενέργειες από ιδιωτικές οντότητες, που θα είχαν ως πιθανό αποτέλεσμα να υποδαυλίσουν βία, μίσος ή εχθρότητα αμοιβαίως».

Στα Σκόπια ακόμα και σήμερα υπάρχει τεράστιο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, για να αναφέρω μια μόνο αυταπόδεικτη παραβίαση της παραπάνω πρόβλεψης.

Αυτό αποσιωπάται από πολιτικούς, δημοσιογράφους και ανενημέρωτους πολίτες. Δικαιολογημένα, νομίζω, αναρωτιέμαι είναι άσχετοι ή συμβαίνει κάτι άλλο;

Διαβάστε επίσης:  Πολλά νερά στον προγνωστικό ορίζοντα...

voicenews

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε

Related Post


Σχετικά με το Hot Politics

Το HOT POLITICS GR, είναι ένα ειδησιογραφικό, ενημερωτικό, ψυχαγωγικό, δωρεάν ηλεκτρονικό περιοδικό, με ειδήσεις από την Ελλάδα, αλλά και από τον υπόλοιπο κόσμο, με θέματα που αφορούν την πολιτική, την οικονομία, τον αθλητισμό, τις τάσεις μόδας, θέματα από την τηλεοπτική ζωή των επωνύμων, αλλά και από την υγεία και την τεχνολογία.


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟ WWW.HOTPOLITICS GR.

Βρείτε μας στο Facebook.Ακολουθήστε μας στο Twitter.

Related Post

Διαβάστε επίσης:  Δείτε βίντεο -Απίστευτη κακοκαιρία στην Πάτρα με χαλάζι σε μέγεθος πέτρας