17. Ιουλίου 2019

Folli Follie: Tζώρτζη (Κουτσολιούτσο) φύγε και συ!

04/10/20181min4590

Folli Follie Zητούμενο ο ορισμός ανεξάρτητης τεχνοκρατικής διοίκησης που θα επιταχύνει την αναδιάρθρωση της εταιρείας πριν να είναι πολύ αργά. Ολα δείχνουν ότι μετά τις παραιτήσεις των Δημήτρη και Καίτης Κουτσολιούτσου ήρθε πια η σειρά και του υιού CEO

Folli Follie: Tζώρτζη (Κουτσολιούτσο)

 

 

Με τον χρόνο να κυλά εις βάρος της Folli Follie και την κρίσιμη για την επόμενη ημέρα της εταιρείας γενική συνέλευση να πηγαίνει από αναβολή σε αναβολή, πληθαίνουν οι πιέσεις για την πλήρη αποχώρηση της οικογένειας Κουτσολιούτσου από το μάνατζμεντ -ως υπεύθυνης για το μεγαλύτερο εταιρικό σκάνδαλο των τελευταίων δεκαετιών στην Ελλάδα.

Η «καμπάνα» πλέον χτυπά για τον νυν διευθύνοντα σύμβουλο και εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου, Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, ο οποίος ναι μεν τέθηκε επικεφαλής της ομάδας διαχείρισης κρίσης στην εισηγμένη, αλλά μέχρι σήμερα δεν είναι σε θέση να παρουσιάσει απτά αποτελέσματα.

 

Και αυτό ενώ η Folli Follie καλείται να παρουσιάσει ένα πειστικό σχέδιο στους πιστωτές της μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες, οπότε θα συζητηθεί το αίτημα που έχει καταθέσει για υπαγωγή στο άρθρο 106α του Πτωχευτικού. Ο CEO μπορεί να επιμένει στη λύση της αναδιάρθρωσης μέσω του Πτωχευτικού, κάτι τέτοιο όμως -εκτός από την εξεύρεση πρόθυμου επενδυτή- απαιτεί και την οριστικοποίηση των αναμορφωμένων οικονομικών καταστάσεων του ομίλου, οι οποίες στη συνέχεια θα πρέπει να ελεγχθούν από ανεξάρτητο ορκωτό ελεγκτή.

Διαβάστε επίσης:  ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ – «Είδα το δολοφόνο να κατακρεουργεί τη Δώρα Ζέμπερη!»

Προς το παρόν η Folli Follie GROUP, μετά την αποχώρηση της Rothschild, διόρισε την Deloitte ως κύριο χρηματοοικονομικό σύμβουλό της στις επαφές με πιθανούς επενδυτές και στην προσπάθεια κατάρτισης ενός ικανοποιητικού σχεδίου οικονομικής αναδιάρθρωσης, σε συνεργασία με τον διευθυντή αναδιάρθρωσης (CRO) του ομίλου, Δημήτρη Κουβάτσο. Παρά τις παραιτήσεις όμως, των Δημήτρη και Καίτης Κουτσολιούτσου από τις θέσεις του προέδρου και της αντιπροέδρου αντίστοιχα, η απροθυμία ελεγκτικών οίκων να αναλάβουν την αναμόρφωση των οικονομικών καταστάσεων της εισηγμένης παραμένει.

 

Ενδεικτική του κλίματος δυσπιστίας άλλωστε είναι η αδυναμία – δυσκολία αντικατάστασης των παραιτηθέντων μελών του δ.σ. Μετά και τη δημοσιοποίηση του προκαταρκτικού πορίσματος της Alvarez & Marshal που αποκάλυψε τη «φούσκα» από τις ασιατικές δραστηριότητες του ομίλου (που αποτελούσαν το 68% του συνολικού τζίρου) και τις παραποιήσεις των λογιστικών καταστάσεων, εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να παραδοθεί στον οικονομικό εισαγγελέα και το πόρισμα της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ) για την πολύκροτη υπόθεση, ενώ παράλληλα θα ενεργοποιηθεί η διαδικασία της ακρόασης του ελεγκτή της FFG, Γ. Βαρθαλίτη, από την πειθαρχική επιτροπή της ΕΛΤΕ.

 

Με τα ανωτέρω δεδομένα οι ομολογιούχοι αξιώνουν την άμεση αποχώρηση (και) του υιού των αποχωρησάντων, του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου, ως μέσο εκτόνωσης της κατάστασης, προκειμένου να ληφθούν οι αναγκαίες αποφάσεις για την αναδιάρθρωση της εταιρείας, την ώρα που η καθοριστική για τις όποιες εξελίξεις (και προγραμματισμένη για τις 10/2) γενική συνέλευση πάει από αναβολή σε αναβολή. Στο πλαίσιο αυτό η λύση που προκρίνεται αφορά τον ορισμό μιας νέας, εντελώς ανεξάρτητης τεχνοκρατικής διοίκησης που θα οδηγήσει τη Folli Follie στην επόμενη ημέρα.

Διαβάστε επίσης:  Λάζαρος Βασιλειάδης: Η αλήθεια για τον TAP είναι κάτι που μπορεί να φανεί μονάχα στο βαθύ σκοτάδι.

 

Πηγή: Protagon.gr

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε

Related Post


Σχετικά με το Hot Politics

Το HOT POLITICS GR, είναι ένα ειδησιογραφικό, ενημερωτικό, ψυχαγωγικό, δωρεάν ηλεκτρονικό περιοδικό, με ειδήσεις από την Ελλάδα, αλλά και από τον υπόλοιπο κόσμο, με θέματα που αφορούν την πολιτική, την οικονομία, τον αθλητισμό, τις τάσεις μόδας, θέματα από την τηλεοπτική ζωή των επωνύμων, αλλά και από την υγεία και την τεχνολογία.


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟ WWW.HOTPOLITICS GR.

Βρείτε μας στο Facebook.Ακολουθήστε μας στο Twitter.

Related Post

Διαβάστε επίσης:  Ο Βασίλης Λεβέντης αποκάλυψε ..ΣΚΟΠΙΑ-Ετσι έχει αποφασιστεί η ονομασία τους!!!