27. Ιουνίου 2019

Folli Follie-Αρση προστασίας από τους πιστωτές…

22/10/20181min4590
Folli Follie
Folli Follie

Χωρίς προστασία από τους πιστωτές του ο όμιλος Folli Follie μετά την απόφαση του δικαστηρίου που εκδόθηκε την περασμένη Παρασκευή, σε συνέχεια της εκδίκασης στις 12 Σεπτεμβρίου.

Πώς περιπλέκεται η διαδικασία αναδιάρθρωσης. Οι κινήσεις της Fosun.

Την άρση της προστασίας από τους πιστωτές της Folli Follie Group αποφάσισε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Η απόφαση του δικαστηρίου εκδόθηκε την περασμένη Παρασκευή, σε συνέχεια της εκδίκασης της υπόθεσης στις 12 Σεπτεμβρίου 2018.

Η εξέλιξη αυτή περιπλέκει ακόμη περισσότερο τα πράγματα όσον αφορά στη διαδικασία αναδιάρθρωσης του ομίλου.

Σημειώνεται ότι, όπως έχει γράψει το Euro2day.gr, η Fosun εξετάζει την περίπτωση κατάθεσης δικού της αιτήματος για προστασία από πιστωτές.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 12 Σεπτεμβρίου έως σήμερα έχουν μεσολαβήσει σειρά αποκαλύψεων για τα οικονομικά δεδομένα της Folli Follie καθώς και ότι με βούλευμα έχουν δεσμευτεί προσωπικοί λογαριασμοί των μελών της διοίκησης.

Σημειώνεται πάντως ότι η κύρια αίτηση για την υπαγωγής σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές της FFG συζητείται το Νοέμβριο.

Νωρίτερα, το Euro2day.gr μετέδωσε:

Χρόνο, προκειμένου να λάβει τα απαραίτητα στοιχεία και να αποφασίσει τη στάση που θα τηρήσει στην υπόθεση της Folli Follie (FFG) διεκδικεί η Fosun, η οποία, όπως ήδη έχει γράψει το Euro2day.gr, βρίσκεται σε ενεργή διαπραγμάτευση, ώστε να παίξει ρόλο στρατηγικού επενδυτή στην προβληματική εισηγμένη.

Διαβάστε επίσης:  Τζόκερ [κλήρωση 1957]: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

Παρά το γεγονός του ότι έως πρότινος – και σίγουρα έως και τις 17 Μαΐου του 2018 οπότε αύξησε το ποσοστό συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της FFG σε 16,37%- ο κινεζικός όμιλος περιέβαλε με ατεκμηρίωτη εμπιστοσύνη τη διοίκηση της FFG, στη σημερινή συγκυρία απαιτεί να έχει «ξεκάθαρη εικόνα της οικονομικής κατάστασης της εταιρείας».

Η FFG ως γνωστόν δεν έχει κατορθώσει να απεικονίσει με φερέγγυο τρόπο την εναπομείνασα έστω οικονομική της δραστηριότητα (μετά την αποκάλυψη ουσιαστικής ανυπαρξίας των δραστηριοτήτων στην Κίνα), καθώς καμιά πτυχή και εταιρική οντότητα της δεν έχει ελεγχθεί από ανεξάρτητο ελεγκτικό οίκο.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, απαιτείται η διαδικασία νομικού και οικονομικού ελέγχου (due diligence), που ευλόγως για να πραγματοποιηθεί θα απαιτήσει χρόνο, που θα ξεπεράσει το όριο προστασίας από πιστωτές που έχει λάβει η εταιρία από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Για αυτό το λόγο, η Fosun σχεδιάζει την κατάθεση αιτήματος επέκτασης της προστασίας κατά ένα δίμηνο, εκτιμώντας ότι σε αυτό το χρονικό περιθώριο θα έχει πληρέστερη εικόνα της FFG. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σήμερα αγνοείται το ύψος των απαιτούμενων κεφαλαίων για την αναδιάρθρωση της FFG, παρά το γεγονός του ότι η Deloitte (ως διορισμένος χρηματοοικονομικός σύμβουλος) έχει χονδρικώς τοποθετήσει την αξία της FFG στα 300 εκατ. ευρώ και τις ανάγκες φρέσκου χρήματος στα 100 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης:  Τηλεφώνημα για βόμβα στο Αλεξάνδρειο -Λίγο πριν την ομιλία Τσίπρα

Παραμένει επίσης αναπάντητο, αν στο σχεδιασμό της Fosun εξακολουθεί να περιλαμβάνεται η αυτόνομη ενέργεια και η πλήρης κάλυψη των κεφαλαιακών αναγκών με αντάλλαγμα εξασφαλίσεις επί των ελεύθερων βαρών περιουσιακών στοιχείων του ομίλου, που όπως έχει ήδη γράψει το Euro2day.gr θα προκαλέσει την αντίδραση των βασικών πιστωτών της FFG, δηλαδή των ομολογιούχων.

Πέννυ Κούτρα
p.koutra@euro2day.gr

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε

Related Post


Σχετικά με το Hot Politics

Το HOT POLITICS GR, είναι ένα ειδησιογραφικό, ενημερωτικό, ψυχαγωγικό, δωρεάν ηλεκτρονικό περιοδικό, με ειδήσεις από την Ελλάδα, αλλά και από τον υπόλοιπο κόσμο, με θέματα που αφορούν την πολιτική, την οικονομία, τον αθλητισμό, τις τάσεις μόδας, θέματα από την τηλεοπτική ζωή των επωνύμων, αλλά και από την υγεία και την τεχνολογία.


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟ WWW.HOTPOLITICS GR.

Βρείτε μας στο Facebook.Ακολουθήστε μας στο Twitter.

Related Post

Διαβάστε επίσης:  Βίντεο – ντοκουμέντο: Η στιγμή που τυλίγεται στις φλόγες το βενζινάδικο στην Ανάβυσσο