20. Ιουλίου 2019

Folli Follie: Ανήσυχοι οι τραπεζίτες, «γονατίζει» το ομόλογο

04/05/20181min6210

folli follie anisychoi oi trapezites gonatizei to omologo - Folli Follie: Ανήσυχοι οι τραπεζίτες, «γονατίζει» το ομόλογο

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι Έλληνες τραπεζίτες περιμένοντας να διαπιστωθεί τι ακριβώς συμβαίνει με τη Folli Follie Group. Εκείνο που απασχολεί περισσότερο τους τραπεζίτες είναι η μεγάλη δανειακή έκθεση του ομίλου (613 εκατ. ευρώ) και, κυρίως, το ομολογιακό των 250 εκατ. ευρώ που λήγει στις 3 Ιουλίου 2019.

Είναι ενδεικτικό ότι το πρωί, πριν ακόμη ξεσπάσει ο σάλος με την έκθεση-ρουκέτα, οι dealers έδιναν τιμές για το συγκεκριμένο ομόλογο στη ζώνη του 95% της ονομαστικής του αξίας. Πριν από λίγη ώρα και, σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της αγοράς, οι τιμές για το ίδιο αυτό ομόλογο είχαν υποχωρήσει στο 65% της αξίας του.

Καθότι, όμως, όλα αυτά αφορούν over-the-counter συναλλαγές και κατ’ ιδίαν συμφωνίες, δεν είναι δυνατόν να υπάρξει μια ξεκάθαρη εικόνα για το τι ακριβώς συμβαίνει με το ομόλογο Κουτσολιούτσου.

Γενικά, ο όμιλος Folli Follie έχει συνολική έκθεση σε ομολογιακά, αξίας 479 εκατ. ευρώ.

Λίγη ώρα πριν από τις 15:00 το μεσημέρι της Παρασκευής, η μετοχή εξακολουθούσε να κάνει πράξεις στο limit down, έχοντας μάλιστα ένα ανεκτέλεστο υπόλοιπο για πωλήσεις 610.000 μετοχών για τις οποίες δεν υπήρχε αγοραστής.

Από το πρωί πάντως τα «χαρτιά» των Folli Follie που έχουν αλλάξει χέρια είναι πάνω από 1,1 εκατ. μετοχές, κάτι που σημαίνει ότι αντιστοιχούν στο 1,7% της εταιρείας.

Διαβάστε επίσης:  Εσπασαν το «εμπάργκο» Πατρινοί εκδρομείς με πούλμαν! Πήγαν για ψώνια… στην Ανδριανούπολη

Πέρα από τη χρηματιστηριακή συμπεριφορά, σε κατάσταση νευρικής κρίσης βρίσκεται και η διαπραγμάτευση της μετοχής στην προθεσμιακή αγορά των παραγώγων, όπου οι προσφερόμενες τιμές είναι αισθητά χαμηλότερες σε σύγκριση με τη χρηματιστηριακή αποτίμηση.

Σχεδόν σε όλα τα χρηματιστηριακά γραφεία επικρατεί από το πρωί αναβρασμός, καθώς πολλοί επενδυτές-πελάτες τους ψάχνουν να δουν τι πραγματικά συμβαίνει με την εταιρεία.

Ο όμιλος έχει 5.079 εργαζομένους για τους οποίους δαπανήθηκαν 98,6 εκατ. ευρώ για μισθούς στην περυσινή χρήση. Σε επίπεδο εταιρείας, που αφορά κατά κύριο λόγο τις δραστηριότητες στην Ελλάδα, οι εργαζόμενοι είναι 1.142.

Σε ό,τι αφορά τον κύκλο εργασιών, αυτός προέρχεται κατά 68% από τις ασιατικές χώρες (τα 964,2 εκατ. στα 1,42 δισ.).

Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Σχετικά με το Hot Politics

Το HOT POLITICS GR, είναι ένα ειδησιογραφικό, ενημερωτικό, ψυχαγωγικό, δωρεάν ηλεκτρονικό περιοδικό, με ειδήσεις από την Ελλάδα, αλλά και από τον υπόλοιπο κόσμο, με θέματα που αφορούν την πολιτική, την οικονομία, τον αθλητισμό, τις τάσεις μόδας, θέματα από την τηλεοπτική ζωή των επωνύμων, αλλά και από την υγεία και την τεχνολογία.


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟ WWW.HOTPOLITICS GR.

Βρείτε μας στο Facebook.Ακολουθήστε μας στο Twitter.

Related Post

Διαβάστε επίσης:  Καταιγιστικές οι εξελίξεις στην Folli Follie