18. Ιουνίου 2019

Η Μακεδονία είναι Ελλάδα-Αποκαλυπτικό έγγραφο του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ (1944): Βάζει το πράγματα στη θέση τους

11/01/20181min14330

apokalyptiko engrafo tou ypex ton ipa 1944 den yparchi makedoniko kratos makedoniki ethniki synidisi makedonia ine ellada - Η Μακεδονία είναι Ελλάδα-Αποκαλυπτικό έγγραφο του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ (1944): Βάζει το πράγματα στη θέση τους

Δεν υπάρχει «Μακεδονικό κράτος» ή «Μακεδονική εθνική συνείδηση» – Η Μακεδονία είναι Ελλάδα

του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Το έγγραφο που το pentapostagma.gr σας παρουσιάζει, αποτελεί ένα ντοκουμέντο, όπου θα μπορούσε η ελληνική κυβέρνηση να το παρουσιάσει και να το χρησιμοποιήσει ως διαπραγματευτικό χαρτί. Όχι όμως δεν το πράττει, αλλά όπως όλα δείχνουν παραδίδει την Μακεδονία μας και την ιστορία μας.

Δείτε το αποκαλυπτικό έγγραφο:

Υπουργείο εξωτερικών ΗΠΑ (1944): «η κυβέρνηση αυτή θεωρεί τις συζητήσεις περί Μακεδονικού «κράτους», Μακεδονικής «πατρίδας», και Μακεδονικής «εθνικής συνείδησης», αβάσιμη προπαγάνδα, η οποία δεν έχει καμία σχέση με κάποια εθνική ή πολιτική πραγματικότητα, και διακρίνουμε στις προσπάθειες αυτές, κεκαλυμμένες επιθετικές διαθέσεις κατά της Ελλάδος».

Και εδώ το σχετικό έγγραφο:

eggrafo - Η Μακεδονία είναι Ελλάδα-Αποκαλυπτικό έγγραφο του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ (1944): Βάζει το πράγματα στη θέση τους

Την ίδια στιγμή τι κάνει η κυβέρνηση; Όπως αποκάλυψε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός των Σκοπίων, σε τηλεοπτική εκπομπή ότι Αθήνα και Σκόπια έχουν συναινέσει στο ότι «ο όρος «Μακεδονία» πρέπει να βρεθεί σε οποιαδήποτε παραλλαγή». Όπως είπε, συζητήθηκαν διάφορες παραλλαγές, αλλά ο ίδιος απέφυγε να μπει σε λεπτομέρειες μιας και θεωρεί ότι «οι δημόσιες αναφορές δεν είναι ώριμες και δεν βοηθούν».

«Θεωρώ ότι ορισμένες προτάσεις πρέπει να είναι επαρκώς προετοιμασμένες ώστε να αντέχουν την πίεση του κοινού», συμπλήρωσε ο κ. Οσμάνι, ενώ αποκάλυψε ότι η Ελλάδα ζητεί να μην είναι θέμα διαπραγμάτευσης το ζήτημα της ταυτότητας.

Διαβάστε επίσης:  Τσακαλώτος: Δεν ισοπεδώσαμε, απλά τη «ζορίσαμε».."λίγο" τη μεσαία τάξη!

Ξεκάθαρο μήνυμα κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία» στέλνουν οι Βορειοελλαδίτες

Την ώρα που οι διαπραγματεύσεις με τη γείτονα για το ζήτημα της ονομασίας κορυφώνονται, οι Βορειολλαδίτες παίρνουν σαφή θέση κατά της οποιασδήποτε χρήσης της λέξης «Μακεδονία» με ποσοστό που αγγίζει το 60%. Το 15% προκρίνει τη χρησιμοποίηση του όρου «Μακεδονία» με σαφή γεωγραφικό προσδιορισμό, ενώ το 16,1% δηλώνει ότι δεν τον ενδιαφέρει το ζήτημα.

Το υψηλότερο ποσοστό απόρριψης της χρήσης της λέξης «Μακεδονία» συναντάται στην Κεντρική Μακεδονία (61,8%), ενώ το χαμηλότερο στην Ήπειρο (45,5%). Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει με τη χρήση του όρου με γεωγραφικό προσδιορισμό (15,4% και 20,2% αντίστοιχα). Στη Δυτική Μακεδονία «όχι» στη χρήση του όρου λέει το 60,7% των πολιτών και στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη το 58,1%.

pentapostagma

Related Post


Σχετικά με το Hot Politics

Το HOT POLITICS GR, είναι ένα ειδησιογραφικό, ενημερωτικό, ψυχαγωγικό, δωρεάν ηλεκτρονικό περιοδικό, με ειδήσεις από την Ελλάδα, αλλά και από τον υπόλοιπο κόσμο, με θέματα που αφορούν την πολιτική, την οικονομία, τον αθλητισμό, τις τάσεις μόδας, θέματα από την τηλεοπτική ζωή των επωνύμων, αλλά και από την υγεία και την τεχνολογία.


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟ WWW.HOTPOLITICS GR.

Βρείτε μας στο Facebook.Ακολουθήστε μας στο Twitter.

Related Post

Διαβάστε επίσης:  Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί [κλήρωση 1875]